Honvéd Férfikar az Operaházban

A Magyar Állami Operaház és a Honvéd Férfikar együttműködése sok éves múltra tekint vissza.

A Magyar Állami Operaház és a Honvéd Férfikar együttműködése sok éves múltra tekint vissza. Számos operában működött már közre az évek folyamán a kórus, mind az Operaházban, mind pedig az Erkel Színházban. A 2015/16-os művészeti évadban folytatódik ez a hagyomány, összesen öt operában áll majd színpadon a Honvéd Férfikar, részint az Erkel Színházban, részint pedig az Operaházban.

2015. szeptemberében öt alkalommal (szept. 4, 6, 10, 12, 18) Bizet Carmenjében szerepelnek az urak, Oberfrank Pál rendezésében. Ez a darab már bemutatkozott a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is, 2014 nyarán.

Az október és a november egy bibliai témájú darab jegyében telik majd. Goldmark Károly: Sába királynője című operáját állítják ismét színpadra, az Erkel Színházban, szintén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lezajlott bemutató után. Az előadások október 24, 29, 31-én, és novemberben 5, 7, 12, 14-én lesznek. A rendező Káel Csaba.

2016. márciusában a Magyar Állami Operaházban szerepel majd a Honvéd Férfikar, Erkel Ferenc Bánk bánjában, nemzeti operánkban. A rendező ismét Káel Csaba. Az előadások időpontja: március 8, 9,  11, 15 és 19-e. 

Áprilisban pedig Carl Maria von Weber: A bűvös vadász című operája tér vissza az Erkel Színház színpadára, szintén a Honvéd Férfikarral. A darab rendezője Zsótér Sándor, egyik különlegessége pedig Ladányi Andrea koreográfiája. Az előadások április 14-én, 16-án, 24-én és 26-án lesznek.

2015. szeptember 01.

Magyar Nemzeti Férfikar: új néven folytatja a Honvéd Férfikar

Magyar Nemzeti Férfikar: új néven folytatja a Honvéd Férfikar

Bécsi vendégszereplés, jubileumi ajándékkoncert a békéért, tematikus hangversenyek a Pesti Vigadóban,...

tovább
Szeptemberben bécsi turnéra indul a Magyar Nemzeti Férfikar

Szeptemberben bécsi turnéra indul a Magyar Nemzeti Férfikar

Rendkívül különleges programmal indítja évadát a Magyar Nemzeti Férfikar: új nevét képviselve Bécsben...

tovább
Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A...

tovább