''Soha nem volt ilyen menő''

A Honvéd Férfikar időről-időre kirándul más műfajokba is, nem kizárólag a könnyűzenében csillogtatja meg sokrétű tehetségét.

A Honvéd Férfikar időről-időre kirándul más műfajokba is, nem kizárólag a könnyűzenében csillogtatja meg sokrétű tehetségét. Ilyenkor mindig bebizonyosodik, hogy - Strausz Kálmán karnagy úr szavaival élve - csak jó zene és rossz zene létezik. Nem kell hinnünk a sokszor értékítéletként elhangzó, gyakran mesterségesen felállított kettősségnek, amit a könnyűzene-komolyzene szétválasztása jelent.

Ennek szellemében vett részt a Honvéd Férfikar a Balaton Method produkcióban is. Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr jegyzi a különleges produkciót, mely a Kodály Method után ismét valami érdekességet villantott fel a magyar zenéből, a műfajok keveredéséből és keverhetőségéből. A produkció teljes egészében közösségi támogatásból valósult meg. Igényes látványvilág és okos koncepció jellemzi a rendhagyó klipfilmet.

A végeredmény egy egész estét betöltő zenei film lett, melyben a Honvéd Férfikar Hó Márton és a Jégkorszak formációval szerepelt együtt, úgy, ahogyan talán még soha nem volt látható: búvárruhában. Fonyódon forgattunk, éjjel, a "Hello, Purgatórium" című dal klipjét.

Egy kis kulisszatitok a forgatásról: éjjeli próba Fonyódon.

A Lángoló Gitárok blog szerzője, Magyar Ádám véleménye álljon itt zárásképpen:

“Mindezt gyönyörű képekkel, okos kameramozgásokkal, jól kitalált koreográfiákkal, és élőben felvett, de nagyon jó hangzással megtámogatva. Emellett azt is érdekes volt látni, hogy az egyes zenekarok személyisége mennyire különböző hangulatú jeleneteket teremtett. llyen szempontból talán a Hó Márton és a Jégkorszak vízben ácsorgós, a Honvéd Férfikar búvárruhás tagjaival kiegészített klipje volt a kedvencem …”

2015. november 06.

Magyar Nemzeti Férfikar: új néven folytatja a Honvéd Férfikar

Magyar Nemzeti Férfikar: új néven folytatja a Honvéd Férfikar

Bécsi vendégszereplés, jubileumi ajándékkoncert a békéért, tematikus hangversenyek a Pesti Vigadóban,...

tovább
Szeptemberben bécsi turnéra indul a Magyar Nemzeti Férfikar

Szeptemberben bécsi turnéra indul a Magyar Nemzeti Férfikar

Rendkívül különleges programmal indítja évadát a Magyar Nemzeti Férfikar: új nevét képviselve Bécsben...

tovább
Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A...

tovább