Szeptemberben bécsi turnéra indul a Magyar Nemzeti Férfikar

Rendkívül különleges programmal indítja évadát a Magyar Nemzeti Férfikar: új nevét képviselve Bécsben mutatkozik be a Musikverein-ban. A nemzetközi előadókat felvonultató koncerten Arnold Schönberg osztrák zeneszerző műve, a Gurre-Lieder című oratórium/kantáta,/dalciklus lesz hallható szeptember 12-én és 13-án Petr Popelka vezényletével.

Rendkívül különleges programmal indítja évadát a Magyar Nemzeti Férfikar: új nevét képviselve Bécsben mutatkozik be a Musikverein-ban. A nemzetközi előadókat felvonultató koncerten Arnold Schönberg osztrák zeneszerző monumentális műve, a "Gurre-Lieder" lesz hallható szeptember 12-én és 13-án Petr Popelka vezényletével.

A szerző e művének premierje szintén ezen a helyen volt 1913-ban., méltán ünneplik ezzel az alkotással Arnold Schönberg 150. születésnapját. A kapcsolódó ünnepi programsorozat részeként megvalósuló hangversenyen Magyar Nemzeti Férfikar olyan közreműködőkkel lép együtt színpadra, mint a Singverein Vienna, Philharmonic Choir Bratislava. A neves cseh karmester, Petr Popelka a Bécsi Szimfonikusok vezető karmestere első alkalommal dirigálja a kórust, ami nagyon megtisztelő és komoly kihívást jelentő feladat. A zenekar fennállásának 125. évfordulója alkalmából megrendezett hangversenyt az ORF tévécsatorna is rögzíti.

További infomráció a koncertről ITT!

2024. szeptember 09.

Magyar Nemzeti Férfikar: új néven folytatja a Honvéd Férfikar

Magyar Nemzeti Férfikar: új néven folytatja a Honvéd Férfikar

Bécsi vendégszereplés, jubileumi ajándékkoncert a békéért, tematikus hangversenyek a Pesti Vigadóban,...

tovább
Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A...

tovább
Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

A ''Tanár Úr''-ral az 1990-es évek közepén találkozott először a Honvéd Férfikar, Liszt Ferenc "A négy...

tovább